Сремски кулен је добио овлашћеног корисника, а то је Радња за производњу месних прерађевина But&Co из Лаћарка. Сремски кулен се производи од свињског меса прве категорије, има пријатан и специфичан мирис и укус. У процесу димљења Сремског кулена се користи суво дрво букве, вишње и шљиве чије је порекло углавном са Фрушке Горе, док процес зрења кулена траје минимално 5 месеци.
Овлашћени корисници заштићене ознаке географског порекла имају искључиво право да заштићену ознаку географског порекла користе за обележавање производа на које се та ознака односи.
Статус овлашћеног корисника одређене ознаке географског порекла може стећи сваки произвођач који на одређеном географском подручју производи производе који се означавају називом тог географског подручја и чија су посебна својства и квалитет која су дефинисана елаборатом, проверена и гарантована од сертификационог тела кроз издати сертификат.