Политика приватности и услови коришћења

Политика приватности

Овим путем Вас обавештавамо о информацијама које прикупљамо од Вас када нам пошаљете упит путем наше интернет странице https://www.zis.gov.rs . Прикупљајући ове информације, ми делујемо као руководилац обраде личних података у складу са Законом о заштити података о личности Републике Србије (Сл. гласник РС, бр. 87/2018) и Општом уредбом о заштити података о личности ЕУ (ГДПР). У наставку можете пронаћи више информација о нама, зашто и како користимо Ваше податке и која су Ваша права када је реч о заштити личних података.

Ко смо ми?

Ми смо Завод за интелектуалну својину Републике Србије.

Адреса нам је Кнегиње Љубице бр. 5, 11 158 Београд, Република Србија.

Можете ступити у контакт са нама путем e-mail адресе zis@zis.gov.rs или телефоном на број +381 11 20 25 800.

Лице одређено за заштиту података о личности у Заводу за интелектуалну својину је: Биљана Јовичић, контакт телефон +381 11 20 25 980, e-mail: bjovicic@zis.gov.rs.

Kоје личне податке прикупљамо?

Интернет страница Завода за интелектуалну својину не сакупља информације о Вашем личном идентитету. На нашој интернет страници бележе се подаци  приликом сваког приступа страницама о IP адреси, имену домена са ког је приступљено страници, страници којој је приступљено, датуму, времену и месту приступа као и други подаци из Google Аналитике неопходни за израду редовних статистичких анализа. Ови подаци су анонимизирани и користимо их искључиво да би измерили фреквенцију посећивања наше интернет странице и унапредили њен садржај.

На интернет страници не постоји регистрација корисника. На интернет страници постоји могућност да се, уколико желите, слањем Ваше e-mail адресе и  Вашег имена претплатите на новости које периодично шаљемо на Вашу e-mail адресу у облику кратког писма са новостима (Newsletter-a). Са овог сервиса можете у сваком тренутку да се одјавите, јер је у доњем делу сваког писма јасно означено и налази се дугме Unsubscribe којим се одјављујете са ове услуге. Kада нам пошаљете упит, у вези са неком нашом услугом, питамо Вас за Ваше име и Вашу e-mail адресу.

Зашто прикупљамо ове информације?

Путем колачића прикупљамо горе наведене податке у циљу побољшања функционисања сајта и евентуалне дијагностике.

Ваше податке које нам пошаљете користићемо да одговоримо на Ваш упит и надамо се да ћемо Вам пружити потребне информације.

Шта радимо са Вашим подацима?

Ваши упити са личним подацима се чувају у нашем систему.

Подаци се не шаљу у треће земље или међународне организације.

Прочитаћемо Вашу поруку и обично ћемо Вам одговорити истим путем којим смо Ваш упит и добили. Можемо тражити Вашу сагласност да задржимо Ваше податке у нашем систему, како бисмо Вам послали даље информације за које мислимо да би Вас могле занимати. Те податке нећемо користити за доношење аутоматизованих одлука које би могле утицати на Вас.

Услови коришћења

Хвала што сте посетили нашу интернет страницу https://www.zis.gov.rs

Ваш приступ, као и коришћење интернет странице Завода за интелектуалну својину (у даљем тексту „сајт“) подлеже доле наведеним условима коришћења и важећим законским прописима који уређују ову област. Приступом и коришћењем сајта, прихватате без ограничења, ове услове коришћења. Уколико не прихватате ове услове коришћења без ограничења, молимо Вас да напустите сајт.

Интелектуална својина

Ово је званичнa интернет страница Завода за интелектуалну својину Републике Србије („Завода“) и ауторско право за садржај овог сајта припада Заводу или је на сајт постављен уз дозволу власника или овлашћеног носиоца ауторског права или су наведени извори одређеног садржаја.

Дозвољено је прегледање, дељење на друштвеним мрежама или штампање страница са сајта за личне, научне, непрофитабилне и некомерцијалне намене.

Дозвољено је коришћење и публиковање информација или делова текстова у некомерцијалне, непрофитабилне или научне сврхе уз прецизно навођење сајта Завода као извора података.

Дозвољено је убацити у властите сајтове линкове како би се омогућио приступ садржају овог сајта само ако је јасно и недвосмислено назначено или видљиво да се приступа садржају сајта Завода.

Није дозвољено модификовање, копирање, репродукција, објављивање нити продаја било ког материјала укључујући графику, илустрације, текст, информације или услуге доступне на сајту без претходне писмене дозволе Завода.

Завод ће заштити своја права интелектуалне својине, као и друга права, у највећој мери дозвољеној законом, укључујући и кривично гоњење.

Линкови на друге сајтове

Сајт може садржати линкове других интернет сајтова чији власник или корисник није Завод. Такви линкови су обезбеђени искључиво да би вам пружили што више информација. Завод не контролише и није одговорна за рад, садржај, политику приватности или безбедност ових сајтова, нити контролише садржај или производе или услуге доступне на овим интернет сајтовима. Уколико одлучите да приступите неком од сајтова на које воде линкови са нашег сајта, чините то на сопствену одговорност.

Промена сајта без претходне најаве

Информације и подаци на овом сајту служе само за информативне сврху, и у сваком тренутку могу бити промењени без претходног обавештења од стране Завода. Корисници овог сајта су стога у потпуности одговорни за проверу тачности, потпуности и подобности садржаја који се на њему налазе.

Изузеће од одговорности

Свако лице које донесе одлуку, предузме радњу или се од неке радње уздржи на основу информације која се налази на овом сајту, прихвата потпуну одговорност за потенцијалну нематеријалну или материјалну, директну или индиректну штету која настане из коришћења или је у вези са коришћењем сајта или његовог садржаја.

Измена услова коришћења сајта

Завод задржава право да измени ове услове коришћења у било ком тренутку.

Корисници овог сајта могу да:

  • Истражују садржај сајта;
  • Репродукују, преводе или користе неки већ објављени материјал само уз навођење извора;
  • Умножавају или штампају информације и податке само за личну употребу, а не и за било које комерцијалне сврхе;
  • Убаце у властите сајтове линкове како би омогућили приступ овом сајту (у случају да такви линкови користе комерцијалне или рекламне банере, отвориће се прозор како би се видео сајт Завода).
  • Убаце у властите сајтове линкове ка појединим секцијама овог сајта са којих се приступа даље нпр. електронским издањима Завода.
ZIS