Калкулатор такси

Таксе које се плаћају заводу за интелектуалну својину у поступцима за списе и радње у вези са правима интелектуалне својине

Уз помоћ калкулатора таксе можете сазнати колико износи такса коју треба да платите приликом подношења пријаве за заштиту релевантног права интелектуалне својине. Изаберите релевантно право и видећете колики је износ таксе коју плаћате подношењем пријаве на писарници или путем поште, а колики је износ и уштеда уколико користите могућност електронског подношења уз сертификат о електронском потпису путем апликације е-Пријава.

Таксе за подношење пријава за заштиту права индустријске својине су ниже за оне подносиоце који пријаве буду подносили електронским путем. Таксе за електронску пријаву за признање патента и малог патента умањене су за 50% од прописане таксе, док се таксе за електронско подношење пријава жигова и индустријског дизајна умањују за 25%. за електронско подношење пријава кликните на Е-пријава.

Прописане таксе за списе и радње у вези са правима интелектуалне својине по правима погледајте ОВДЕ.

Интегрални Закон о републичким административним таксама погледајте ОВДЕ

За електронско подношење пријава или поднесака Заводу за интелектуалну својину неопходно је поседовати квалификовани сертификат за електронски потпис који издају: 1) ЈП Пошта; 2) Привредна комора Србије; 3) МУП (бесплатни сертификат за електронски потпис на личној карти); 4) Халком, 5) Е-Смарт. На рачунару је потребно 32-битно Јава извршно окружење (видео упутство је у најчешће постављаним питањима).