Назад на почетак Приручника

Приручник за проналазаче

Стратегија за прототипе

Помоћ око дизајна или редизајна

Дизајн – у смислу функције и изгледа – је кључни фактор у успеху комерцијалних производа. Стога морате да размислите о дизајну вашег проналаска од првог дана, зато што његов потенцијал не може бити препознат ако је све што други људи могу да виде непрактичан и недопадљив дизајн.
Искусни дизајнер производа вам може помоћи да послујете са произвођачима или добављачима компоненти, било у фази прототипа или производње. Произвођачима је потребна детаљна спецификација пре него што могу да ураде било шта, и ако се појаве упити или проблеми, морају да разговарају са неким ко је поседује техничко знање.

Трошкови професионалног дизајна могу бити нижи ако ваш дизајнер може да нађе начин да унапреди квалитет производа или да снизи производне трошкове преко доброг дизајна.

Међутим, ако ваш дизајнер доприноси идејама које значајно унапређују ваш проналазак, дизајнер може имати законско право на део ИС. Стога би требало да прво договорите како ће се делити било која нова ИС неке нове идеје како би спречили будући спорови. Ваш би аргумент требало да буде базиран на савету патентног заступника и документован пре него што посао почне.

 

ZIS