Назад на почетак Приручника

Приручник за проналазаче

Стратегија за прототипе

Подуговарање развоја производа

Наоружани доказом концепта могуће је прићи једној од растућег броја компанијаа које се специјализују у развоју производа и прављењу прототипова. Они могу бити спремни да развију ваш проналазак у замену за удео у вашој ИС.

Ово решење је вредно разматрања ако је јасно да ваша идеја не може бити развијена или чак направљен прототип без значајног финансирања и специјалистичке експертизе. Међутим, компаније које су спремне да деле ризик развоја производа ће вероватно разматрати само идеје са изузетним потенцијалом профита и раста на тржишту високе вредности. Њихов интерес за „обичне“ потрошачке производе може бити мали. Из тог разлога, они обично одбијају већину идеја које им се нуде за развој.

Не треба мешати такве компаније са промотерима проналазака. Без обзира на то, и оне треба да буду пажљиво изабране. Могли бисте да почнете тражећи непристрасни савет од државних институцијаза подршку развоју нових технологија. И пре уласка у било који споразум о дељењу ваше ИС, сигурно ће вам требати савет вашег споственог патентног заступника.

 

ZIS