Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПОЗИВ НА СЕМИНАР "УВОД У ПАТЕНТНИ СИСТЕМ"

16. март 2015.

Позивaмо вас да се пријавите за семинар „Увод у патентни систем” који организује Едукативно-информативни центар Завода за интелектуалну својину Републике Србије. Семинар ће се одржати у петак, 27. марта 2015. године, са почетком у 10:00 часова у свечаној сали у приземљу Завода.

Семинар је осмишљен са циљем да се полазници упознају са значајем патентне заштите, условима који проналасци морају да испуне за регистрацију патента као и поступком који се спроводи пред Заводом за интелектуалну својину. Посебан део семинара биће посвећен могућностима остваривања патентне заштите у иностранству, а биће речи и о коришћењу патентне документације за проналажење одређених техничких решења.

Семинар је намењен пре свега полазницима који имају мало искустава са заштитом проналазака а долазе из истраживачких и/или научних институција, привредних друштава, или су сами проналазачи, студенти или припадници опште заинтересоване јавности.

Имајући у виду да су права интелектуалне својине, пре свега патенти, посебно значајни за заштиту нових и иновативних техничких решења и то пре објављивања или почетка њихове експлоатације на тржишту, за наведене циљне групе од значаја је да се упознају са поступком и значајем заштите овог права.

Пријаву за учешће на семинару можете послати путем мејла на следеће адресе mlazarevic@zis.gov.rs или info.eic@zis.gov.rs, као и путем телефона 011/2025841, 011/2025835. Учешће на семинару је без накнаде.

Пријављивање на овај семинар више није могуће због попуњености.

- Програм семинара (pdf)