Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

WIPO, ЖЕНЕВА ДО САДА НЕЗАБЕЛЕЖЕН БРОЈ МЕЂУНАРОДНИХ ПРИЈАВА ПАТЕНАТА ПОДНЕТИХ У 2007. ГОДИНИ РЕКОРДАН БРОЈ МЕЂУНАРОДНИХ ПРИЈАВА ЖИГОВА У 2007. ГО

21. фебруар 2008.

Светска организација за интелектуалну својину (WIPO) је у 2007. години забележила рекордан број пријава патената поднетих на основу Уговора о сарадњи у области патената ( PCT ), који је темељ међународног система заштите патената.
Проналазачи из Републике Кореје ( 4. место) и Кине ( 7. место) учврстили су свој положај међу десет најбољих, заједно са САД (1. место), Јапан ( 2. место), Немачка (3. место), Француска (5. место), Велика Британија (6. место), Холандија (8. место), Швајцарска (9. место) и Шведска (10. место). ...

Рекордан број од 39.945 пријава међународних жигова поднесен је Светској организацији за интелектуалну својину (WIPO) у 2007. години на основу Мадридског аранжмана за међународно регистровање жигова, што представља пораст од 9,5% у односу на 2006.

До сада незабележен број међународних пријава патената поднетих у 2007. години

Светска организација за интелектуалну својину (WIPO) је у 2007. години забележила рекордан број пријава патената поднетих на основу Уговора о сарадњи у области патената ( PCT ), који је темељ међународног система заштите патената.
Проналазачи из Републике Кореје ( 4. место) и Кине ( 7. место) учврстили су свој положај међу десет најбољих, заједно са САД (1. место), Јапан ( 2. место), Немачка (3. место), Француска (5. место), Велика Британија (6. место), Холандија (8. место), Швајцарска (9. место) и Шведска (10. место).
Укупно је у 2007. години поднето 156.100 пријава патената, што представља пораст од 4,7% у односу на претходну годину. Ово је четврта годину за редом у којој се највећи пораст бележи у државама североисточне Азије, чији удео премашује четвртину (25.8 %) од укупног броја међународних пријава поднетих на основу Уговора о сарадњи у области патената (PCT).

Рекордaн број међународних пријава жигова у 2007.години

Рекордан број од 39.945 пријава међународних жигова поднесен је Светској организацији за интелектуалну својину (WIPO) у 2007. години на основу Мадридског аранжмана за међународно регистровање жигова, што представља пораст од 9,5% у односу на 2006. годину. Подносиоци пријава из Немачке, већ
15-ту годину за редом воде на листи пријавилаца, а прате их корисници из Француске, САД и ЕУ. Кина је највише назначена земља у међународним пријавама жигова, што одсликава пораст нивоа трговинских активности страних компанија у Кини.