Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

РАДИОНИЦА О ПРЕТРАЖИВАЊУ У НТП ЧАЧАК

РАДИОНИЦА О ПРЕТРАЖИВАЊУ У НТП ЧАЧАК

15. октобар 2014.

У организацији Привредне коморе Краљево и Научно-технолошког парка Чачак одржана је радионица о претраживању патентне документције путем јавно доступне базе Espacenet

Радионица је одржана од стране стручњака Едукативно-информативног центра ЗИС-а за представнике предузећа којима је пружена услуга Дијагностике интелектуалне својине. Привредна друштва су показала интересовање за овај вид обуке, а радионици су присуствовали и представници других предузећа из региона Чачка и Горњег Милановца. Међу учесницима су били представници фирми које се баве развојем производа: Металац, Елсат, Спектар Чачак, 9. Септембар, Алфако и других.

Учесници радионице су се упознали са различитим техничким и правним информацијама које могу да сазнају из патентног документа, са техникама претраживања у бази Espacenet, као и могућностима комбиновања различитих критеријума. Учесници из привредних друштава имали су пуно питања о начинима коришћења информација до којих се дошло путем претраге, као и о функционисању патентног система.

Погледајте прилог из медија поводом радионице на овом линку.