Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

АПЛИКАЦИЈА ЗА ПОМОЋ У САСТАВЉАЊУ УРЕДНОГ СПИСКА РОБА И УСЛУГА

АПЛИКАЦИЈА ЗА ПОМОЋ У САСТАВЉАЊУ УРЕДНОГ СПИСКА РОБА И УСЛУГА

7. април 2014.

У сарадњи Завода за интелектуалну својину Републике Србије са Светском организацијом за интелектуалну својину (WIPO) креирана је верзија апликације Madrid Goods & Services Manager на српском језику, под називом MGS – Помоћ у састављању уредног списка роба и услуга.

У њој су садржани сви термини (називи конкретних роба и услуга) алфабетске листе Ничанске класификације. Ова апликација олакшава састављање списка роба и услуга (битан елемент пријаве за признање жига) на тај начин што пружа поуздану информацију о томе да су сви термини које садржи правилно класификовани према најновијем издању Међународне класификације роба и услуга (Ничанске класификације), као и о прихватљивости изабраног назива у поступку за признање жига пред Заводом. MGS омогућава подносиоцима пријава да претражују и врше одабир релевантних термина ради састављања списка роба и услуга, које затим могу да преведу на било који од три радна језика Мадридског система ради подношења међународне пријаве жига.

1. априла 2014. године апликација је постала доступна корисницима на српском језику и ћириличном писму путем Интернет странице WIPO: http://www.wipo.int/mgs/index.jsp?lang=sr, где можете сазнати више о начину и начину и предностима њеног коришћења (Упутство за коришћење и Најчешћа питања).

Више о MGS апликацији можете прочитати и овде.