Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ЗАВОД НА ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ „НАУК НИЈЕ БАУК“

ЗАВОД НА ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ „НАУК НИЈЕ БАУК“

2. април 2014.

Шести по реду Фестивал науке, „Наук Није Баук“ одржан је на Електронском факултету 28. и 29. марта. Главни организатор била је Гимназија „Светозар Марковић“ из Ниша у сарадњи са Електронским факултетом из Ниша и бројним сарадницима.

Оборен је прошлогодишњи рекорд са преко 20.000 посетилаца. Посетиоци фестивала су, између осталог имали прилике да се упознају и са поступцима заштите интелектуалне својине на штанду који је и Завод за интелектуалну својину имао током фестивала.

Представници Завода су организовали радионицу за најмлађе, који су имали прилике да уз едукативни материјал сами нацртају своје проналаске, као и да постављају питања и да се упознају са проналасцима од 1848. године до данас. Поред најмлађих, највећи број посетилаца био је из студентске популације, професора из образованих установа и из других институција. Поред њих посетиоци штанда Завода су били и проналазачи и представници привредних друштва, који су исказали заинтересованост за заштиту патената, жигова, индустријског дизајна као и за ауторска права. Преко 70 учесника је присуствовало и предавању које је одржала Зорица Обрадовић, стручњак Завода са темом „Свет проналазака“, када су и постављали велики број питања.