Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОБАВЕШТЕЊЕ

16. јун 2009.

У Палати Србије су дана 15.06.2009. године одржане консултације за израду националне стратегије интелектуалне својине. Састанак је организовао Завод за интелектуалну својину у сарадњи са Светском организацијом за интелектуалну својину.

Након поздравне речи г-дина Милоша Недељковића, државног секретара у Министарству за науку и технолошки развој, своја излагања и презентације одржали су г-дин Михаљ Свантнер, директор Одељења за извесне земље Европе и Азије у Светској организацији за интелектуалну својину, г-ђа Бранка Тотић, директор Завода за интелектуалну својину, те г-дин Рон Марчант, европски експерт за интелектуалну својину. Састанку су присуствовали и бројни високи државни службеници Републике Србије, као и руководство Завода за интелектуалну својину.

Током дискусије, учесници састанка су се сложили око наредних корака за израду националне стратегије интелектуалне својине, идентификовали кључне институције за сарадњу у изради стратегије, а такође је изражена потреба за израдом релевантног акционог плана.