Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ТЕСЛА ФЕСТ 2013

ТЕСЛА ФЕСТ 2013

15. октобар 2013.

У свечаној сали Техничког факултета у Новом Саду, у оквиру 27. Тесла феста, 15. октобра 2013. године, одржана је Међународна конференција о интелектуалној својини, у организацији Светске организације за интелектуалну својину (WIPO), Завода за интелектуалну својину, Савеза проналазача Војводине и Техничког факултета у Новом Саду.

Конференцију су отвориле др Бисерка Стрел, руководилац Одсека за централноевропске, балтичке и медитеранске земље, Оделења за транзицију и земље у развоју, Светске организације за интелектуалну својину и Бранка Тотић, директорка Завода за интелектуалну својину, а учеснике Конференције су поздравили и представници Новосадског Универзитета и Факултета техничких наука.

Тамара Нанајакара, руководилац Одсека за иновациону политику, Оделења за иновације, Светске организације за интелектуалну својину, одржала је предавање „Интеграција интелектуалне својине у иновациону политику“. Даниела Златић Шутић, руководилац Центра за едукацију и информисање, Завода за интелектуалну својину, говорила је о улози Завода у стварању иновационог окружења.

У даљем току конференције др Милана Витас говорила је о научно истраживачком раду и иновационим процесима на Новосадском универзитету. Др Јуриј Андрианов, шеф Сектора научно – иновативних активности Волге, Државног универзитета за технологију, Републике Мари Ел у Руској Федерацији, говорио је о развоју и комерцијализацији иновација на основу интелектуалне својине у Руској федерацији, а гости из региона, Весна Никчевић из Црне Горе, Фикрет Зунић из Босне и Херцеговине и Клемен Грошељ из Словеније, о улози државе у развоју иновационе политике. Након њих су следили други предавачи са факултета, института и привреде.

Презентације са семинара: