Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ДАН РОЂЕЊА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ - ДАН НАУКЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

ДАН РОЂЕЊА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ - ДАН НАУКЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

10. јул 2013.

Десети јул се у Републици Србији обележава као Дан науке. На данашњи дан се пре 157 година родио истакнути српски научник и проналазач Никола Тесла, један од највећих умова у светској историји, почасни доктор наука на 11 универзитета у свету и аутор више од 700 патената. Тим поводом ће се у нашој земљи одржати бројне манифестације у част великог иноватора.

У Виминацијуму ће бити отворен дечији научни камп Центра за промоцију науке, док ће у земунској „Миленијумској кули“ на Гардошу бити организована изложба „Дипломе Николе Тесле“ у организацији Музеја Николе Тесле. У Институту „Никола Тесла” у Београду је одржана свечана седница Научног већа, на којој је било речи о лику и делу истакнутог српског научника и проналазача, док ће у 18 часова на Грађевинском факултету Универзитета у Београду бити одржана трибина “Никола Тесла и 21 век”.

Такође, Проф. др Радивоје Митровић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, др Ђурђица Јововић, председница Синдиката запослених у научноистраживачкој делатности Србије и проф. др Бранко Ковачевић, декан Електротехничког факултета, обишли су данас споменик Николе Тесле испред кога су положили цвеће.