Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ИНФО ДАН ЗА КОМПАНИЈЕ КОЈИМА ЈЕ ОДОБРЕНО ФИНАНСИРАЊЕ У ОКВИРУ ДВА ПРОГРАМА ФОНДА ЗА ИНОВАЦИОНУ ДЕЛАТНОСТ

ИНФО ДАН ЗА КОМПАНИЈЕ КОЈИМА ЈЕ ОДОБРЕНО ФИНАНСИРАЊЕ У ОКВИРУ ДВА ПРОГРАМА ФОНДА ЗА ИНОВАЦИОНУ ДЕЛАТНОСТ

3. јул 2013.

Данас је у просторијама Завода одржан Инфо дан у заједничкој организацији Фонда за иновациону делатност и Завода за интелектуалну својину. Овај догађај је организован за фирме којима је одобрено финансирање у оквиру Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација које води Фонд за иновациону делатност.

Инфо дан је отворила Бранка Тотић, директорка Завода за интелектуалну својину. Бранка Тотић је упознала присутне са активностима Завода, истакавши услуге Дијагностике интелектуалне својине и Отворених врата, које су намењене консултацијама у погледу заштите различитих права интелектуалне својине за привредна друштва, али и појединце. Директорка Завода за интелектуалну својину је нагласила важност идентификације и заштите облика нематеријалне активе предузећа, пре свега у циљу материјализације улагања, потенцијалног уласка у различите трансакције и одређивања релевантне вредности облика интелектуалне својине.

Учесницима су након тога од стране стручњака Фонда за иновациону делатност представљене инструкције о имплементацији пројеката и обука за компаније, информације о спровођењу процеса набавки и праћењу реализације пројеката, као и инструкције о вођењу финансија у току реализације пројеката. Учесници су такође имали прилике да слушају веома корисно предавање стручњака Едукативно-информативног центра Завода за интелектуалну својину о поступцима за признање патента, жига и индустријског дизајна, уз кратак преглед услуга које пружа Завод за интелектуалну својину.