Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПРЕДАВАЊЕ О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

ПРЕДАВАЊЕ О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

1. јул 2013.

У Врњачкој Бањи је у периоду од 28-30. јуна одржан Мини бизнис самит у организацији Етно центра Гегула под покровитељством града Краљева, Регионалне привредне коморе Краљево и општине Врњачка Бања. Првог дана самита је одржано предавање о интелектуалној својини, са нагласком на заштити производа ознакама географског порекла.

Предавање су слушале представнице Удружења пословних жена Надежда Петровић из Чачка, Удружења пословних жена "ЕВЕ" из Ваљева, Удружења жена предузетница града Краљева, представници МСП, као и пословни консултанти. Представник Едукативно-информативног центра Завода је након предавања одговарао на питања учесника, међу којима се већина односила на специфичности заштите производа ознаком географског порекла, стицање својства овлашћеног корисника ознаке географског порекла, разлике између жига и индустријског дизајна, као и на повреду права интелектуалне својине. Испољена је велика заинтересованост привредних субјеката за права интелектуалне својине и њихово коришћење у пословању, о чему сведочи велики број конкретних питања учесника, као и нови позиви за одржавање семинара из ове области.

Имајући у виду да је организатор овог самита био привредни субјект коме је пружена услуга Дијагностика интелектуалне својине - Хелга-Гегула из Краљева, на семинару је представљена и ова услуга Завода.