Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН 23. ТЕСЛА ФЕСТ

16. октобар 2009.

Двадесет трећи међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва „Тесла Фест 2009“ одржан је од 12. до 15. октобра у Новом Саду. Изложбу је отворио помоћник републичког министра за науку и технолошки развој др Радосав Церовић.

Завод је по традицији имао свој штанд, на коме су патентни стручњаци пружали правну и другу стручну помоћ проналазачима, док су заинтересованим лицима биле доступне и „онлајн“ базе података. Такође, Завод је одржао округли сто на коме је разговарано о новинама у области жигова, као и о аспектима комерцијализације интелектуалне својине.

На овогодишњем фестивалу било је бројних домаћих, али и иностраних излагача. Посетиоци фестивала могли су да погледају изложбе индустријског дизајна, жигова, ознака географског порекла, изложбу техничког стваралаштва младих талената, промоцију документарног филма о Милутину Миланковићу, берзу проналазака и иновационих пројеката, као и семинар о заштити интелектуалне својине.

Гост Тесла Феста био је и Михаљ Свантнер, руководилац Сектора за одређене државе Европе и Азије у Светској организацији за интелектуалну својину. Он је овом приликом најбољем проналазачу уручио награду Светске организације за интелектуалну својину, која се састоји од медаље и уверења потписаног од стране директора те институције.