Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ЗАВОД НА ФЕСТИВАЛУ „НАУЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ 4“ У ПОЖАРЕВЦУ

ЗАВОД НА ФЕСТИВАЛУ „НАУЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ 4“ У ПОЖАРЕВЦУ

16. април 2013.

У Пожаревцу је јуче одржан фестивал "Научне чаролије 4" у организацији Основне школе "Доситеј Обрадовић" из Пожаревца, која ове године слави двеста осамдесет година постојања. На овом догађају учествовао је и Завод за интелектуалну својину.

Поред великог броја учесника из основних и средњих школа из Србије, учествовали су и представници Центра за промоцију науке, Природно-математичког факултета из Новог Сада,као и Завода за интелектулану својину Републике Србије, који је на свом штанду представио своја штампана издања о заштити интелектуалне својине, и организовао радионицу за млађе основце, који су били у прилици да на лицу места нацртају и створе своје проналаске, жигове, индустријски дизајн и ауторска права.

Представник Завода је одржао предавања на тему "Познати проналазачи и чувени жигови" пред тридесетак учесника, углавном ученика осмог разреда основних школа и њихових професора, који су након тога учестовавали у радионици предвиђеној за ову групу ученика. Манифестација је била веома успешна, с обзиром на то да су на један занимљив и сликовит начин представљене поједине научне дисциплине (физика, хемија, биологија, математика, географија, психологија и др.) у циљу буђења интересовања за различите научне области код млађих генерација.