Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПУШТЕН У РАД НОВИ ИЗГЛЕД ПОРТАЛА INNOVACCESS

ПУШТЕН У РАД НОВИ ИЗГЛЕД ПОРТАЛА INNOVACCESS

18. фебруар 2013.

Недавно је пуштен у рад нови изглед портала INNOVACCESS који је креиран оквиру у пројекта IPeuropAware и модернизован под пројектом IPorta у којем учествује и Завод за интелектуалну својину Републике Србије. Овај портал представља централну тачку мреже националних завода из 27 земаља Европе и пружа разне важне информације о системима интелектуалне својине у земљама Европе.

Пројекат IPorta се одвија под окриљем Европске агенције за конкурентост и иновативност. Општи циљ овог пројекта је развој конкурентне и иновативне привреде у Европи, односно афирмација интелектуалне својине у циљу раста конкурентности привреде. На порталу Innovaccess могу се пронаћи информације о системима заштите интелектуалне својине у земљама које учествују на пројекту као и у другим земљама Европе, ради лакшег прегледа поступака, трошкова заштите и контаката релевантних институција које учествују у систему интелектуалне својине. Тако се свим релевантним субјектима који желе да ефикасно искоришћавају сопствена интелектуална добра омогућава да лакше осмисле своју стратегију заштите и наступа у другим европским земљама у складу са доступним информацијама.


Ради лакше навигације, информацијама по земљама може се приступити преко секције "National Information" на главном менију.

- Линк за портал INNOVACCESS

- за више информација о пројекту IPorta кликните овде