Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ИНФО ДАНИ У НОВОМ САДУ И НИШУ

ИНФО ДАНИ У НОВОМ САДУ И НИШУ

28. јануар 2013.

На Факултету техничких наука у Новом Саду је у петак, 25. јануара, одржан трећи инфо дан ICES пројекта за унапређење конкурентности српских предузећа помоћу трансфера нових технологија и подршке иновацијама, а чији је носилац Факултет инжењерских наука из Крагујевца. Четири дана након тога одржан је и четврти инфо дан на Машинском факултету у Нишу.

Инфо дан је отворио проф. Горан Стојановић са новосадског факултета који је и заменик покрајинског секретара за науку и технолошки развој. Поред предавања о конкурентном и реверзибилном инжењерингу, тридесетак учесника из привредних друштава, студената и професора са факултета упознали су се приликом два предавања стручњака Едукативно-информативног центра са значајем права интелектуалне у пословању предузећа, као и са основама о коришћењу ресурса највеће слободно доступне базе патентне документације Еspacenet.

Четврти инфо дан овог пројекта одржан је у уторак, 29.јануара, на Машинском факултету у Нишу. Предузетницима из региона, професорима и студентима факултета, представљене су технике виртуелне израде прототипова, виртуелног инжењеринга и заштите права интелектуалне својине. Инфо-дан је отворио продекан за научно-истраживачку делатност Машинског факултета др. Ненад Павловић. Након предавања представника крагујевачког факултета, стручњак ЕИЦ је представио предузетницима какав утицај може имати на пословање заштита сопствених интелектуалних добара кроз унапређење своје позиције и спречавање конкуренције да користи заштићена добра.