Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАНА ОСМА БИЗНИС БАЗА

3. децембар 2009.

Београдски сајам је и ове године био домаћин осмог по реду Међународног сајма предузетништва „Бизнис база“, који је у организацији Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и предузетништва одржан у периоду од 28. новембра до 1. децембра. На сајму је традиционално учествовао и Завод за интелектуалну својину.

Сајам је отворио министар економије у Влади Србије, Млађан Динкић, који је истакао велику важност одржавања овог сајма, оценивши да мала и средња предузећа представљају највиталнији део српске економије и да чине чак 99 процената приватног сектора. Приликом посете штанду Завода за интелектуалну својину, г-дин Динкић је похвалио рад наше институције и нагласио њен значај за развој сектора малих и средњих предузећа.

На сајму су обрађене различите теме које су се односиле на значај интелектуалне својине, лидерство на тржишту, еко-пословање, информациона решења, као и подршку младим предузетницима. Завод за интелектуалну својину је током целог сајма пружао стручне савете и помоћ у области интелектуалне својине, а у склопу програма сајма одржао је и предавање о значају интелектуалне својине за конкурентност предузећа.