Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ИНФО ДАН ЗА 14 КОМПАНИЈА КОЈИМА ЈЕ ОДОБРЕНО ФИНАНСИРАЊЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА РАНОГ РАЗВОЈА И ПРОГРАМА СУФИНАНСИРАЊА ИНОВАЦИЈА

ИНФО ДАН ЗА 14 КОМПАНИЈА КОЈИМА ЈЕ ОДОБРЕНО ФИНАНСИРАЊЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА РАНОГ РАЗВОЈА И ПРОГРАМА СУФИНАНСИРАЊА ИНОВАЦИЈА

26. новембар 2012.

Тим Фонда за иновациону делатност је у сарадњи са Заводом за интелектуалну својину организовао инфо дан за компаније којима је одобрено финансирање 14. новембра ове године у оквиру Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација.

Циљ инфо дана за компаније које су добиле финансирање био је да се представници компанија што боље упознају са неопходним процедурама за оба Програма, како би реализација њихових пројеката била што успешнија.

На самом почетку, представницима компанија су се обратиле Мирјана Јелић, помоћник директора Завода за интелектуалну својину и др Љиљана Кундаковић, в.д. директора Фонда за иновациону делатност, које су присутнима пожелеле добродошлицу.

Представници компанија којима је додељено финансирање имали су прилике да се упознају са детаљима Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација кроз теме које су обухватале спровођење процеса набавки, вођење финансија и праћење реализације пројеката. На ову тему говорили су менаџери програма Фонда за иновациону делатност.

Представници Завода за интелектуалну својину су овом приликом представили компанијама и основне информације о поступцима за признавање патента, жига и индустријског дизајна, као и о услугама Завода за интелектуалну својину.

Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација спроводи Фонд за иновациону делатност кроз “Пројекат подршке иновацијама у Србији”, а финансира се кроз (ИПА) предприступне фондове Европске Уније и спроводи у сарадњи са Светском банком.