Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

СЕМИНАР У ШАПЦУ

СЕМИНАР У ШАПЦУ

2. октобар 2012.

У организацији РПК Ваљева, у просторијама фирме Galeb Group у Шапцу, јуче је одржан семинар под називом «Основе о значају права интелектуалне својине», са посебним освртом на жиг и његову улогу у повећању конкурентности.

Након предавања стручњака ЕИЦ, представљена су искуства у пракси од стране носиоца жига – компаније „Galeb Group”, Šabac, као и искуства фирме „Nenateks”, d.o.o. Šabac, која намерава да заштити свој знак. Учесници семинара су том приликом посетили производне погоне наведених фирми. Имајући у виду тренд у Европи, РПК Ваљева је препознала значај учешћа носиоца права у едукацији у области интелектуалне својине, те су учесници семинара могли да се упознају са коришћењем жига, начином чувања пословних тајни, заштитом база података и изазовма са којима се носилац права сусреће у спровођењу својих права у току пословања.

Иначе, у оквиру фирме Galeb Group послује Galeb Metal Pack, привредно друштво у којем је крајем прошле године извршена услуга Завода под називом Дијагностика интелектуалне својине.