Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПОСЕТА ГОСПОДИНА ЈОН БА КИМА, ПРЕДСЕДНИКА АIPPI

ПОСЕТА ГОСПОДИНА ЈОН БА КИМА, ПРЕДСЕДНИКА АIPPI

26. септембар 2012.

У понедељак 24.9.2012. године у посети Заводу за интелектуалну својину био је господин Јон Ба Ким, председник Међународног удружења за заштиту интелектуалне својине (International Association for the Protection of the Intellectual Property - АIPPI).

Заједно са господином Јон Ба Кимом у посети Заводу био је и адвокат, господин Дејан Богдановић, председник AIPPI националне групе Србија и Црна Гора. Ово је прва посета председника АIPPI Србији.
AIPPI je најстарије удружење за заштиту интелектуалне својине на свету, основано 1897. године и ужива велику репутацију у целом свету. То је највећа светска невладина организација за истраживање, унапређење и заштиту интелектуалне својине (патената, жигова, дизајна, ауторског права, компјутерског софтвера, ознака географског порекла). Њен циљ је унапређење заштите интелектуалне својине, како на националном тако и на међународном нивоу. Седиште AIPPI-ја је у Швајцарској, а у свом чланству та организација има више од 9000 чланова. Своје чланове ова организација има и у нашој земљи.
Господина Јон Ба Кима и господина Дејана Богдановића примила је директорка Завода за интелектуалну својину, госпођа Бранка Тотић. Састанку су присуствовали и помоћници директора, Мирела Бошковић, Мирјана Јелић и Владимир Марић. Господин Јон Ба Ким је желео да се упозна са организацијом и надлежностима Завода за интелектуалну својину о чему је говорила директорка Бранка Тотић. Такође, било је речи и о актуелним питањима из домена заштите жигова и патената, као и о проблемима са којима се Завод среће у свом раду. Са своје стране, господин Јон Ба Ким је упознао дикректорку Бранку Тотић са  најзначајнијим активности AIPPI-ja. Договорено је да ће две институције наставити комунукацију у будућности.