Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

СЕМИНАР ЗА НАЦИОНАЛНУ АГЕНЦИЈУ ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ

СЕМИНАР ЗА НАЦИОНАЛНУ АГЕНЦИЈУ ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ

9. јул 2012.

У просторијама Едукативно-информативног центра Завода за интелектуалну својину је од 5-6. јула одржан семинар о интелектуалној својини. Запослени у Националној агенцији за регионални развој су имали прилике да слушају предавања о патентима, жиговима, ауторском и сродним правима, индустријском дизајну, ознакама географског порекла, али и о „мекој“ интелектуалној својини и употреби интелектуалне својине на тржишту.

Организација дводневног семинара део је веома успешне сарадње Националне агенције за регионални развој и Завода за интелектуалну својину. Ово је трећи догађај оваквог карактера, након што је крајем 2010. године одржана обука за предаваче НАРР-а, док је 29. фебруара одржан семинар у просторијама НАРР-а у Зајечару.

Присутни су првог дана семинара могли да се упознају са услугама Завода према привреди, системом патентне заштите, важним питањима у погледу заштите индустријским дизајном и карактеристикама ознака географског порекла. Другог дана семинара одржана су предавања о ауторском и сродним правима, жиговима, поверљивим информацијама и пословним тајнама, док је семинар окончан представљањем могућности експлоатисања интелектуалне својине на тржишту.