Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

МЕЂУНАРОДНИ УГОВОР О АУДИОВИЗУЕЛНИМ ИНТЕРПРЕТАЦИЈАМА

2. јул 2012.

У Пекингу је од 20-26. јуна одржана Дипломатска конференција посвећена доношењу међународног Уговора о аудиовизуелним интерпретацијама. Учествовало је 156 земаља, укључујући и Републику Србију.

Дипломатска конференција је окончана успешно. Текст Уговора и све договорене изјаве које се односе на Уговор усвојене су од стране земаља чланица Светске организације за интелектуалну својину (WIPO). Дипломатској конференцији присуствовало је 156 земаља чланица организације WIPO, 6 међународних организација и 45 невладиних организација. Од укупног броја држава чланица WIPO-а, које су учествовале у раду Дипломатске конференције, 122 земље, укључујући и Републику Србију, потписале су „Финални акт“ Уговора, док је 48 земаља потписало Уговор.

У име Републике Србије, „Финални акт“ Уговора је потписала Бранка Тотић, директорка Завода за интелектуалну својину Републике Србије и шеф делегације Републике Србије на Дипломатској конференцији у Пекингу. Делегацију Републике Србије су поред Бранке Тотић чинили и Владимир Марић, помоћник директора у Заводу за интелектуалну својину, и Маја Стефановић, саветник у Амбасади Републике Србије у Народној Републици Кини.

У својству председавајућег скупштине држава чланица WIPO, Дипломатској конференцији је присуствовао и Угљеша Звекић, амбасадор у Сталној мисији Републике Србије при Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама у Женеви.