Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

СЕМИНАР О КРИВОТВОРЕНИМ МЕДИЦИНСКИМ ПРОИЗВОДИМА

СЕМИНАР О КРИВОТВОРЕНИМ МЕДИЦИНСКИМ ПРОИЗВОДИМА

29. јун 2012.

У среду, 27. јуна, у Заводу је у организацији Едукативно-информативног центра Завода за интелектуалну својину и Европског завода за патенте, одржан семинар за представнике Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља, Управе царина, Агенције за лекове и медицинска средства, Инспекције за лекове и медицинска средства, Санитарне инспекције и Здравствене инспекције. Представници наведених институција похађали су напредну обуку о кривотвореним медицинским производима.

Предавачи су били: Ешли Хау из Института за безбедност фармацеутских производа, Мајк Волш из Регулаторне агенције за лекове и производе за заштиту здравља (МНРА) и др Доменико ди Ђорђо, директор Службе за спречавање кривотворења у Агенцији за лекове Италије (AIFA).

Након добродошлице од стране Миреле Бошковић, помоћника директора Завода, уследила су предавања о кривотворењу у ланцу набавке. Посебно обрађене теме у оквиру овог блока обухватиле су кривотворене медицинске производе у законском ланцу набавке, слабе тачке у законском ланцу набавке, те кривотворене медицинске производе у незаконитом ланцу набавке уз слабе тачке. Поподневну секцију обележила су предавања и дискусије са групама учесника о мултисекторској сарадњи преко контакт-пунктова, процедурама у поступању са кривотвореним медицинским производима и подршци индустрији. Сва предавања била су пропраћена великим бројем релевантних стварних случајева који су предочени учесницима.

Презентације са обуке можете преузети овде.