Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

САСТАНАК СА ПРОИЗВОЂАЧИМА ЗЛАТАРСКОГ СИРА И СЈЕНИЧКОГ СУЏУКА

31. мај 2012.

У Новој Вароши и Сјеници су 28-29. маја 2012. године одржани састанци произвођача Златарског сира и Сјеничког суџука са представницима Завода за интелектуалну својину и Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, а у циљу упознавања представника ових институција са резултатима Пројекта подршке правима интелектуалне својине (GI и TRIPS).

У оквиру Пројекта подршке правима интелектуалне својине, у току је припрема елабората за заштиту ознаке географског порекла за Златарски сир и Сјенички суџук. Швајцарска консултатска агенција SEEDEV која је задужена за имплементацију овог пројекта до сада је одржала већи број радионица са произвођачима ових производа са циљем да се постигне сагласност свих учесника у производном ланцу Златарског сира и Сјеничког суџука у погледу специфичних карактерисика ових производа и да се на основу тога израде елборати за њихову заштиту ознаком географског порекла.

Након ових радионица израђене су радне верзије елабората за Златарски сир и Сјенички суџук који ће у наредном периоду бити поднети Заводу за интелектуалну својину ради заштите ових производа ознаком географског порекла. Основни елементи ових елабората представљени су оквиру састанака одржаних током ова два дана. Испред Завода за интелектуалну својину, састанку са произвођачима Златарског сира и Сјеничког суџука присуствовале су Бранка Тотић, директор Завода и Мирела Бошковић, помоћник директора.

Том приликом, у директном контакту представника надлежних институција и произвођача Златарског сира и Сјеничког суџука анализиране су кључне тачке елабората што је уједно била и прилика да се дају примедбе и сугестије за њихову дораду.

Извештај са састанка можете погледати овде.