Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН 56. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА

21. мај 2012.

У Београду је од 14-18. маја одржан 56. Међународни сајам технике и техничких достигнућа, највећа манифестација ове врсте у Србији и југоисточној Европи, на коме су учествовала 342 излагача из разних земаља света.

На сајму су представљена најновија научно-технолошка достигнућа из области телекомуникација, електронике, енергетике, аутоматизације, управљачких система, роботике, обновљивих извора, штедње енергије и осталих области технике и технологије.

Као и претходних година, на веома посећеном штанду Завода за интелектуалну својину, стручна лица су одговарала на бројна питања заинтересованих лица, која су могла да се ближе упознају са свим облицима заштите интелектуалне својине. Поред информација о начину стицања заштите из области интелектуалне својине, презентоване су и друге услуге Завода, као што је дијагностика интелектуалне својине за мала и средња предузећа.

Савез проналазача Србије је 17. маја организовао веома посећену трибину о интелектуалној својини, на којој је представник Завода одржао презентацију са темом „Заштита проналазака патентом у Србији и на међународном плану“.