Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

О МЕНАЏМЕНТУ И ИНТЕЛЕКТУАЛНОЈ СВОЈИНИ НА ФАКУЛТЕТУ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА

22. мај 2012.

Данас је на Факултету организационих наука, пред студентима мастер програма Међународног пословања и менаџмента у сарадњи Факултета организационих наука и Пословне школе Мидлсекс универзитета из Лондона (Middlesex University Business School), од стране представника Едукативно-информативног центра одржано предавање на тему „Економски аспекти интелектуалне својине“.

Главне теме предавања обухватиле су приказ система интелектуалне својине, статистичке показатеље, економске користи које пружа интелектуална својина, пресек методологија које се баве вредновањем интелектуалне својине, као и конкурентске стратешке приступе које компаније употребљавају у управљању интелектуалном својином на тржишту.

Предавање је, по захтеву програма, одржано на енглеском језику и изазвало је велику пажњу и интересовање 70-так присутних студената и професора. У интерактивној атмосфери, студенти су испољили заинтересованост за тему интелектуалне својине, а нарочито за област жигова и националних брендова, патентног система, употребе међународних система заштите интелектуалне својине и корпоративног управљања нематеријалним добрима.