Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

О НАСТАВИ О ИНТЕЛЕКТУАЛНОЈ СВОЈИНИ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ

О НАСТАВИ О ИНТЕЛЕКТУАЛНОЈ СВОЈИНИ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ

17. мај 2012.

Поводом увођења нове наставе из интелектуалне својине на свим државним факултетима у Србији, данас је у ректорату Универзитета у Новом Саду одржан скуп на тему ''Образовање из интелектуалне својине на универзитетима у Србији''. Посетом Новом Саду, завршен је четвородневни национални програм састанака ове врсте, који је од 14. до 17. маја одржан у Нишу, Крагујевцу, Београду и Новом Саду.

"Када говоримо данас о развоју друштва заснованог на знању, свакако је неизоставна тема и све важнија област код нас развој институције интелектуалне својине и њена заштита. Постоје јасни показатељи да је управо заштита права интелектуалне својине од суштинске важности за економски и друштвени развој, јер се значајан извор нове вредности у развијеним друштвима крије управо у неопипљивим добрима – знању и интелектуалној својини", рекао је поводом скупа ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Мирослав Весковић.

Скуп су организовали Завод за интелектуалну својину Републике Србије у сарадњи са Европском патнентном академијом, која је део Европског Завода за патенте (ЕПО) који се бави едукацијом. Циљ скупа је да се утиче на подизање нивоа свести припадника академске заједнице у целој земљи о значају патената за развој привреде и целокупног нашег друштва.

Презентације са овог скупа можете погледати овде.