Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ОТВАРАЊА COMPLEXIM ПРОЈЕКТА

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ОТВАРАЊА COMPLEXIM ПРОЈЕКТА

4. април 2012.

У понедељак, 2. априла, на Факултету техничких наука у Новом Саду одржана је конференција поводом отварања Complexim пројекта. Отварајући конференцију, Ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Мирослав Весковић, нагласио је важност иновативности и предузетништва. Испред Факултета техничких наука, окупљенима се обратио проф. др Јанко Хотолич и подсетио на бројне примере трансфера технологије између осталог и кроз оснивања spin-off компанија на Факултету техничких наука. Присутнима се испред Завода за интелектуалну својину обратила директорка Завода, Бранка Тотић.

У првом делу конференције учесницима су представљене институције које имају значајну улогу у трансферу технологија и знања, што је основна тема пројекта. О активностима Завода за интелектуалну својину Републике Србије говорила је госпођа Бранка Тотић, Директорка Завода за инелектуалну својину Републике Србије. Фонд за иновациону делатност и програме покренуте у оквиру њега представила је Катарина Петровић, менаџер пројекта. О подршци коју од стране Привредне Коморе Србије добијају иновативне компаније у Србији говорила је др Даница Мићановић, секретар одбора за иновације у ПКС-у. Госпођа Мићановић је напоменула недовољну сарадњу Србије и Мађарске у области иновација и трансфера технологија, те је Complexim пројекат означен као одлична прилика за унапређење те сарадње. Пре представљања партнера на пројекту, реч је дата госпођи Даници Лале, програм менаџеру на ИПА програму прекограничне сарадње Мађарска-Србија. Госпођа Лале, која је том приликом представила ИПА програм прекограничне сарадње и подсетила на актуелни позив.

Други део конференције био је намењен представљању како самог Complexim пројекта, тако и свих партнера на пројекту. У име водећег партнера, Универзитета у Новом Саду, учесницима конференције обратио се координатор пројекта, проф. др Драган Кукољ. Универзитет у Сегедину, као и активности које спроводи у вези са трансфером технологија и знања говорио је Балаш Пољак, менаџер трансфера технологије на Универзитету у Сегедину. Др Петер Мађароши, регионални директор Мађарског удружења за иновације, представио је рад Мађарског удружења за иновације, и додатно појаснио значај трансфера технологије. Пословни Инкубатор Нови Сад представила је Марија Станцу Миросављев.