Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

УСЛУГЕ ЗАВОДА ПРЕДСТАВЉЕНЕ У ЛЕСКОВЦУ

УСЛУГЕ ЗАВОДА ПРЕДСТАВЉЕНЕ У ЛЕСКОВЦУ

9. март 2012.

У сарадњи са Регионалном привредном комором Лесковца, у сали коморе у Лесковцу је у среду, 7. марта, одржан семинар посвећен услугама Завода намењеним МСП сектору, док су на другом делу семинара обухваћене теме жигова и ознака географског порекла.

Представницима малих и средњих предузећа Јабланичког и Пчињског округа, којих је било двадесетак, представљене су услуге које Завод за интелектуалну својину, односно његов Едукативно-информативни центар пружа привреди. Посебна пажња посвећена је Дијагностици интелектуалне својине, те су предавачи истакли њен значај у давању смерница предузећима у циљу ефикасне употребе система интелектуалне својине. Учесници семинара су такође имали прилике да чују детаљне информације о жиговима, односно карактеристикама и користима индивидуалних, колективних и жигова гаранције. Поред тога, стручњаци Едукативно-информативног центра су истакли значај ознака географског порекла, посебно имајући у виду пољопривредно богат крај у којем су предавања одржана.

Учесници су овом семинару доделили високу оцену, истакли задовољство поводом нових стечених знања и жељу за додатним обукама из ове области.