Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАНИ СЕМИНАРИ ЗА ПРЕДУЗЕЋА НАМЕНСКЕ ИНДУСТРИЈЕ И ТЕХНИЧКО-РЕМОНТНЕ ЗАВОДЕ

ОДРЖАНИ СЕМИНАРИ ЗА ПРЕДУЗЕЋА НАМЕНСКЕ ИНДУСТРИЈЕ И ТЕХНИЧКО-РЕМОНТНЕ ЗАВОДЕ

3. фебруар 2012.

Данас је у просторијама Едукативно-информативног центра у Заводу одржан последњи од три семинара о патентима, које је током три дана ове недеље похађало четрдесетак запослених у привредним друштвима за наменску производњу за потребе Министарства одбране и техничко-ремонтним заводима.

Главне теме семинара обухватале су састављање пријаве патента, односно формулисање патентних захтева, као и могућности претраживања патентне документације у доступним базама података патената. Стручњаци Едукативно-информативног центра су за полазнике семинара такође организовали радионице, током којих је демонстрирано претраживање патентне документације у патентној бази података Espacenet.

Meђу учесницима семинара били су представници Управе за одбрамбене технологије, Управе за планирање и развој (Ј-5) ГШ ВС, Техничког опитног центра, ВЗ "Мома Станојловић", компаније Прва искра-наменска из Барича, ХК Крушик из Ваљевоа, компаније Слобода из Чачка, компаније Милан Благојевић Наменска из Лучана, компаније Први партизан из Ужица, компаније Прва петолетка-наменска из Трстеника, Техничко-ремонтног завода из Крагујевца, ИМК "14. октобар" из Крушевца, Телеоптик жироскопа из Земуна и Техничко-ремонтног завода из Чачка.