Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОБУКА ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ПОЛИЦИЈЕ

25. октобар 2011.

У току ове седмице одржава се свеобухватна обука представника полиције у области права интелектуалне својине. Након обуке представника тржишне инспекције, царине, судства и тужилаштава, овом обуком се затвара двомесечни циклус унапређења знања органа за спровођење права у области права интелектуалне својине.

Јуче и данас је у просторијама Министарства унутрашњих послова спроведен основни ниво обуке, током којег су припадници полиције имали могућности да се упознају са основама права интелектуалне својине, као и практичним примерима у овој области. Док су о правима интелектуалне својине предавања држали представници Завода за интелектуалну својину, о реалним примерима и проблемима у области спровођења права интелектуалне својине говорили су представници компанија Nike, Beiersdorf и Proctor&Gamble.

Такође, у току данашњег и сутрашњег дана спроводи се специјализована обука за полицију у просторијама Завода. Стручњаци из Велике Британије и Србије у борбе против криминала у области интелектуалне својине говориће о његовом глобалном утицају, док ће акценат бити постављен и на високотехнолошки криминал. Овај напредни ниво обуке обилује мноштвом случајева из реалног света, као и прикладним радионицама на дату тему.

У четвртак, 27. октобра, биће одржана обука за представнике јединице за високотехнолошки криминал.