Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОКРУГЛИ СТО У НОВОМ САДУ

15. септембар 2011.

У просторијама Мастер центра у Новом Саду 15. септембра је одржан експертски округли сто „Трансформација у иновативно друштво засновано на знању: Перспективе Дунавске стратегије Европске уније“. Овај догађај организован је од стране Новог париског клуба и Универзитета Educons из Сремске Каменице. Завод је на округлом столу одржао предавање о улози интелектуалне својине у развоју друштва заснованог на знању.

Округли сто отворио је Ерхард Бусек, координатор иницијативе за сарадњу у југоисточној Европи, док су међу учесницима били представници Европске комисије, Института Светске банке, Новог париског клуба, као и представници Кабинета потпредседника Владе Републике Србије за европске интеграгије, Управе за дигиталну агенду, Универзитета Educons, Завода за интелектуалну својину, Института Михаило Пупин, Института Јарослав Черни и Универзитета у Загребу.

Међу кључним темама округлог стола нашли су се промоција истраживачких потенцијала Србије и економије и друштва знања у Србији, основне карактеристике транзиције из индустријског и информатичког друштва у друштво засновано на знању, дефинисање заједничке стратегије знања у дунавском региону, допринос успешној имплементацији Дунавске стратегије у оквиру приоритета за које је надлежна Србија, дефинисање основних приоритета националне иновационе стратегије Србије и развој „научног идентитета“ дунавске регије и дефинисање заједничких развојних пројеката.