Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОТВОРЕН ПОЗИВ ЗА „RAISING STARTS“ ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ИНОВАТИВНИМ ИДЕЈАМА

ОТВОРЕН ПОЗИВ ЗА „RAISING STARTS“ ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ИНОВАТИВНИМ ИДЕЈАМА

3. децембар 2021.

Тимови и стартап компаније који развијају иновативне производе и услуге, могу да се пријаве на нови јавни позив за Raising Starts, први програм у Србији који стартапима у најранијим фазама развоја доноси стручну и финансијску подршку за убрзан развој иновативне идеје.

Програм спроводи Научно-технолошки парк Београд, у сарадњи са Научно-технолошким парком Ниш и Научно-технолошким парком Чачак, уз подршку Владе Швајцарске. Raising Starts обухвата интензивне обуке за развој бизниса, менторство и до 15.000 CHF за покривање трошкова намењених изради прототипа, развој бизнис модела, истраживању тржишта, тестирању првих купаца, заштити интелектуалне својине и осталих трошкова у вези са развојем нових производа или услуга. Пријаве су отворене до 28. децембра на званичној страници програма.

На актуелни Јавни позив могу конкурисати стартап тимови од најмање 2 члана и иновативне компаније основане не дуже од две године до датума објављивања Јавног позива. Учешћем у програму тимови и стартап компаније стећи ће неопходна знања и вештине како да премосте препреке на путу од иновативне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште. Циљ је подршка оснивању и развоју нових иновативних компанија које ће допринети повећању извоза, нових запошљавања и смањењу одлива мозгова, и тако омогућити младима да у Србији, из градова у којима су одрасли, развијају иновативне бизнисе раме уз раме са светом. Уз свеобухватне обуке, биће им омогућен и приступ савременим иновационим лабораторијама, менторима, инвеститорима и другим стартап оснивачима у мрежи научно-технолошких паркова.