Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

БИЛАТЕРАЛНИ САСТАНАК СА ГЕНЕРАЛНИМ ДИРЕКТОРОМ WIPO

БИЛАТЕРАЛНИ САСТАНАК СА ГЕНЕРАЛНИМ ДИРЕКТОРОМ WIPO

11. октобар 2021.

Током одржавања Генералне скупштине земаља чланица Светске организације за интелектуалну својину – WIPO, у четвртак, 7. октобра 2021. године, у седишту WIPO-a у Женеви, одржан je састанак између делегације Републике Србије и генералног директора Светске организације за интелектуалну својину, господина Дарена Танга.

Српску делегацију су чинили амабасадор Републике Србије у Женеви, господин Дејан Златановић, директор Завода за интелектуалну својину, господин Владимир Марић, помоћник директора у Заводу за интелектуалну својину, госпођа Александра Михаиловић и аташе мисије Србије у Женеви, господин Андреј Стефановић. Поред генералног директора, састанку је у име Светске организације присуствовао и господин Хасан Kлеиб, заменик директора WIPO.

Господин Дарен Танг топло је поздравио српску делегацију и изразио задовољство због изузетне и плодне сарадње коју наша земља има са Светском организацијом. Амабасадор Златановић захвалио се генералном директору на гостопримству и истакао важност коју Светска организација за интелектуалну својину има за нашу земљу. Директор Завода за интелектуалну својину обавестио је генералног директора о најновијим чињеницама које се тичу заштите интелектуалне својине у нашој земљи као и о текућим пројектима сарадње које наша земља има са Светском организацијом. Директор Марић је том приликом, у име Републике Србије, поклонио директору Тангу књигу “УНЕСКО у Србији” као и пакет традиционалних српских производа “Оригинал Србија”, заштићених ознакама географског порекла. Директор Танг је изразио огромно задавољство приликом да се упозна са културним наслеђем и традиционалним производима Србије. Захваливиши се на посети и на поклону, директор Танг је изразио жељу да једног дана, када се ситуација са епидемиолошком ситуациојом због Ковид-19 стабилизује, посети нашу земљу. Амбасадор Златановић је рекао да има увек отворен позив за то.