Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

СВЕТСКИ СИМПОЗИЈУМ О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА И ВИРТУЕЛНА ИЗЛОЖБА НА КОЈОЈ ЋЕ БИТИ ИЗЛОЖЕНИ И ПРОИЗВОДИ ИЗ СРБИЈЕ

СВЕТСКИ СИМПОЗИЈУМ О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА И ВИРТУЕЛНА ИЗЛОЖБА НА КОЈОЈ ЋЕ БИТИ ИЗЛОЖЕНИ И ПРОИЗВОДИ ИЗ СРБИЈЕ

27. август 2021.

Светски симпозијум о ознакама географског порекла одржава се онлајн од 6. до 8. септембра 2021. године уз учешће 27 експерата из целог света. Симпозијум представља форум за размену идеја и мишљења о питањима везаним за употребу и заштиту производа и услуга са заштићеном ознаком географског порекла. Више значају заштите Ознака географског порекла прочитајте у тексту Владимира Марића, директора Завода за интелектуалну својину - ОВДЕ.

Учесници ће бити у прилици да кроз дискусије експерата сазнају више информација о најновијим дешавањима у овој области. Током симпозијума биће одржана и виртуелна изложба ознака географског порекла из земаља чланица WIPO, на којој ће бити представљање и три ознаке географског порекла из Србије и то: „Лесковачки домаћи ајвар“, „Футошки свежи и кисели купус“ и „Фрушкогорски липов мед“. Догађаји се организују од стране Светске организације за интелектуалну својину - WIPO.

Овај симпозијум се одржава сваке две године и окупља представнике националних завода, произвођаче производа са заштићеном ознаком географског порекла и експерте из области заштите ознака географског порекла. За праћење симпозијума који се ове године одржава онлајн можете се регистровати путем пријаве на интернет страници WIPO где се налази и програм симпозијума.