Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЖУПСКЕ ВИНАРЕ

ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЖУПСКЕ ВИНАРЕ

3. август 2021.

У среду, 28. јула 2021. године, у винарији “Чокот” код Александровца, на захтев локалног удружења грађана ТОК, одржано је предавање представника Завода за интелектуалну својину које је за циљ имало да винарима овог краја приближи појам и поступак заштите жига.

Повод за одржавање предавања и сарадњу са Заводом, био је позив и исказана жеља жупских винара да се осмисли и заштити сертификациони жиг који би указао на посебан квалитет жупских вина од аутохтоних сорти грожђа, пре свега прокупца и тамјанике, чиме би се допринело препознавању њихове аутентичности и бољем пласману у маркетиншком позиционирању на тржишту.

присуству петнаестак представника жупских винарија, туристичке организације Александровца, Удружења винара Жупе и удружења грађана ТОК, током двочасовног експертског предавања о жиговима, посебан акценат је стављен на појам сертификационог жига и разлику између колективног и сертификационог жига. Како је концептуално замишљено да овај скуп уједно представља форму радионице, присутнима је подељен припремљен материјал са конкретним примерима из праксе. На крају је развијена активна дискусија током које су представници Завода одговарали на конкретна питања присутних чиме је потврђено њихово интересовање за предмет излагања. Ово је била прва посета Завода жупском региону.