Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОТВОРЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА РАЗВОЈ ИНОВАЦИЈА

ОТВОРЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА РАЗВОЈ ИНОВАЦИЈА

7. јул 2021.

Фонд за иновациону делатност је расписао јавни позив за доделу бесповратних средстава за развој иновација који је вредан 9 милиона евра и отворен је до 15. септембра 2021. године у 15:00 часова.

Неформални тимови и иновативна предузећа могу да се пријаве за доделу бесповратних средстава у износу од 80.000 до 300.000 евра за развој иновација кроз Програм раног развоја, Програм суфинансирања иновација или Програм сарадње науке и привреде.

Програм раног развоја намењен је младим предузећима и неформалним тимовима који развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту. Појединачно по пројекту додељује се до 80.000 евра. Кроз Програм суфинансирања иновација додељује се финансијска подршка до 300.000 евра по пројекту, а корисници су микро, мала или средња предузећа са већинским приватним власништвом регистрована у Србији. Кроз Програм сарадње науке и привреде могу да конкуришу конзорцијуми који су сачињени од најмање једног приватног микро, малог или средњег предузећа основаног у Србији и једне јавне научно-истраживачке организације у већинском државном власништву, акредитоване у Србији. Пријаве пројеката из свих области науке и технологије као и индустријског сектора се могу поднети путем портала коме можете приступити преко интернет странице Фонда где можете видети детаљније инфомације. Процена пријава се врши на основу различитих критеријума, међу којима су и права интелектуалне својине и њихов потенцијал. Пријавите се и прочитајте више овде.