Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

INOCOOP 2011

INOCOOP 2011

27. август 2011.

У Зрењанину је од 25-27. августа одржан дванаести међународни сајам иновација, кооперација и предузетништва "INOCOOP 2011".

На овогодишњем сајму, Зрењанинска хала спортова „Медисон“ угостила је 12 привредних комора из Србије, девет комора из иностранства, 40 предузећа и институција, као и 118 подизлагача из земље и иностранства. На овој манифестацији традиционално је учествовао и Завод за интелектуалну својину.

Сајам је свечано отворио потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за привреду, Иштван Пастор. Приликом посете штанду Завода за интелектуалну својину, Иштван Пастор се заинтересовао за активности Завода и Едукативно информативног центра, а посебно за семинаре намењене привреди и научним институтима. Саветник покрајинског секретара господин Милош Шешлија иницирао је организовање серије предавања из области интелектуалне својине, који би били инкорпорирани у постојеће програме обуке које спроводи Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Током трајања сајма, представници Завода су на специјално опремљеном штанду пружали информације и савете о правима интелектуалне својине и њиховој употреби. Сви заинтересовани су могли да прочитају разне публикације наше институције и да се, уз помоћ стручњака Завода, упознају са светом интелектуалне својине. Посебно интересовање показано је за услугу Дијагностике интелектуалне својине и врсте семинара које пружа Едукативно-информативни центар Завода за интелектуалну својину. Поред тога, о активностима Завода је за Радио Зрењанин говорио представник наше институције. Новинарка Радија Зрењанин изразила је притом жељу за будућом сарадњом са Заводом у области информисања о правима интелектуалне својине.