Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ИЗДАТЕ ПОШТАНСКЕ МАРКЕ ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА ЗАВОДА

ИЗДАТЕ ПОШТАНСКЕ МАРКЕ ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА ЗАВОДА

23. новембар 2020.

Поводом 100 година од оснивања Завода за интелектуалну својину, Пошта Србије је издала четири пригодне поштанске марке које се налазе у поштанском саобраћају од 13. новембра 2020. године.

На поштанским маркама налазе се мотиви: зграде у Крунској 14, седишта тадашње Управе за заштиту индустријске својине и портрет др Јанка Шумана, првог председника Управе; неколико мотива са Пиротског ћилима, заштићене ознаке географског порекла; први патент који је регистрован у Србији 1921. године за „Уређај казана за печење ракије“, проналазача Милана Т. Јовановића, казанџије из Новог Сада, и зграда садашњег седишта Завода у улици Кнегиње Љубице 5, у Београду.

Поштанске марке ће бити у поштанском саобраћају у години издања и у наредне три године у свим поштама Србије. За филателисте, комплет у табаку, са ковертама и печатом првог дана, може се наћи у специјализованој радњи Поште Србије „Филателија“ у Таковској 7, али и у згради Главне поште у Таковској 2. Више о овом издању из Програма пригодних поштанских марки можете видети на интернет презентацији Поште Србије.