Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

РАДИОНИЦА О ПРЕТРАЖИВАЊУ ПАТЕНТНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

РАДИОНИЦА О ПРЕТРАЖИВАЊУ ПАТЕНТНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

9. новембар 2020.

На Фармацеутском факултету у Београду, у суботу, 7. новембра 2020. године, одржан је семинар за специјализанте индустријске фармације овог факултета, и представља наставак сарадње између овог факултета и Завода за интелектуалну својину већ седму годину за редом.

Предавачи Завода упознали су учеснике семинара са значајем заштите права интелектуалне својине у фармацеутској индустрији са посебним освртом на патентну заштиту и њеним специфичностима у овој области. Други део семинара био је посвећен претраживању патентне документације у јавно доступној бази Еspacenet којом администрира Европски завод за патенте.

Полазници семинара били су у прилици да се детаљније упознају са алатима за претраживање које ова база нуди, а затим и да активно учествују у радионици са посебно припремљеним примерима претраживања патентних докумената. Присутни специјализанти су као и претходних година показали велико интересовње за ову тему својим активним учествовањем у овој комбинованој радионици која се одвијала уживо али и са онлајн праћењем од стране неколико учесника.​