Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

18. март 2020.

Обавештавамо све кориснике услуга Завода, да због увођења ванредног стања у Републици Србији због ширења епидемије вирусом COVID 19, од дана 18. марта 2020. године, Завод предузима потребне мере за спречавање ширења заразе. Имајући у виду да су због заштите од корона вируса, дате препоруке да се минимализује свако кретање и избегава окупљање у затвореном простору, апелујемо на све грађане да максимално искористе погодности дигитализације и апликације Е-пријава и да подносе пријаве/поднеске електронским путем.

Завод ће са наставити рад са странкама искључиво путем телефона или електронским путем, а пријем пријава и поднесака ће се вршити као и до сада, преко портала Е-пријава или путем поштанских пошиљки.

За све информације можете се обратити Заводу путем централе 011/2025800 или путем мејла .

Такође, апелујемо на грађане заинтересоване да се информишу о предметима у поступку или о питањима заштите права интелектуалне својине, да користе вебсајт Завода, www.zis.gov.rs, на коме се о сваком праву интелектуалне својине налазе одговори на најчешћа питања странака, упутства за подношење пријава као и прописане таксе. На сајту Завода, са десне стране сајта, налазе се и електронски регистри за: жигове, патенте, индустријски дизајн, ознаке географског порекла, и евиденција поднетих пријава за депоновање ауторских и сродних права. На страници са контактима дати су телефони одељења који се могу позвати за информације о предметима у поступку као и контакти Центра за едукацију и информисање за питања пре подношења пријава (011/2025835 или ).