Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА НА ВИСОКОМ НИВОУ

САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА НА ВИСОКОМ НИВОУ

20. фебруар 2020.

У среду 19. фебруара 2020. године, у просторијама Завода за интелектуалну својину, одржан је целодневни састанак на високом нивоу између чланова Координационог тела за ефикасну заштиту права интелектуалне својине у Републици Србији и представника  Данске међуресорне мреже за борбу против повреда права интелектуалне својине, уз учешће страних експерата. Састанак је организован уз подршку твининг пројекта Европске уније под називом „Заштита и спровођење права интелектуалне својине“.

Састанак је отворио господин Владимир Марић, директор Завода за интелектуалну својину Републике Србије, који је говорио о тренутној ситуацији заштите права интелектуалне својине у Србији и о плановима Координационог тела. Скуп је својим присуством увеличао господин Андерс Кристијан Хогард, амбасадор Данске у Србији, који је говорио о односима Данске и Србије у контексту приступања Европској унији. О Данском заводу за патенте и жигове и његовој улози у међуресорној сарадњи, говорили су господин Џон Јенсен, заменик генералног директора Данског завода за патенте и жигове, и госпођа Барбара Сур-Јесен из Данског завода за патенте и жигове.

Чланови Координационог тела Републике Србије имали су прилику да се упознају са најбољом европском праксом у вези координације спровођења права интелектуалне својине, коју су изложили представници Управе царина Данске, белгијске полиције и румунског јавног тужилаштва. Учесници су дискутовали о очекивањима и изазовима у вези координације између институција за спровођење права интелектуалне својине.