Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ОДРЖАН ЈЕ WIPO СЕМИНАР О МАДРИДСКОМ СИСТЕМУ МЕЂУНАРОДНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ ЖИГОВА

ОДРЖАН ЈЕ WIPO СЕМИНАР О МАДРИДСКОМ СИСТЕМУ МЕЂУНАРОДНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ ЖИГОВА

18. јун 2019.

17. и 18. јуна 2019. године у Заводу за интелектуалну својину у Београду, у заједничкој организацији Завода за интелектуалну својину и Светске организације за интелектуалну својину (WIPO), одржан је WIPO семинар о Мадридском систему међународне регистрације жигова.

Семинар су отвориле и поздравиле учеснике госпође Марија Божић, помоћник директора Завода и Аста Валдимарсдотир, директор Мадридског регистра Светске организације за интелектуалну својину (WIPO).

Након тога, поред госпође Валдимарсдотир, презентације о одликама и начину примене Мадридског система одржао је господин Беноа Аперше, такође из WIPO, док су госпође Јованка Самарџић и Данијела Новаковић из Завода говориле о улози националног завода у том систему. Улогу заступника представила је госпођа Мирела Бошковић, заступник за права интелектуалне својине у канцеларији Живко Мијатовић и партнери.

Семинар је био прилика да се учесници, међу којима су били представници власника жигова, заступници, судије и службеници Завода, ближе упознају са Мадридским ситемом међународне регистрације жигова и да размене искуства у примени овог система.