Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Медијација

Судска пракса

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПРЕДАВАЊЕ У РАРЕИ И РАДИОНИЦА У ЗАВОДУ

ПРЕДАВАЊЕ У РАРЕИ И РАДИОНИЦА У ЗАВОДУ

3. јун 2019.

У четвртак 30. маја 2019. године, у Регионалној агенцији за развој и европске интеграције (РАРЕИ) у Београду одржана су предавања о могућности заштите правима интелектуалне својине за стартап привредне субјекте из различитих области производње и пружања услуга.

Након предавања су приказане и могућности претраге базе податка за патенте ESPACENET, националне базе жигова Е-регистар и базе Мадрид монитор база, као и базе индустријског дизајна и ознака географског порекла.


Истог дана у Заводу за интелектуалну својину одржана је и радионица о предузетништву и заштити интелектуалне својине за два тима студената са Биолошког факултета. Тимови студената су се пријавили са својим иновативним идејама на конкурс пројекта Ноћи истраживача, SCIMFONICOM 2018-2019, који води Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

Током радионице студентски тимови су упознати са могућносшћу заштите својих иновација правима интелектуалне својине а представник пројекта је водио радионицу о предузетништву и начину представљања иновација у којој су учествовали и предавачи из Завода. Победнички тим биће представљен на манифестацији "Ноћ истраживача 2019".