Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

ПРОНАЛАЗАШТВО – БЕОГРАД 2010

25. мај 2010.

Јуче је у Централном дому Војске Србије отворена 30. Међународна изложба проналазака, нових технологија и индустријског дизајна под називом „Проналазаштво – Београд 2010“. Том приликом, Заводу за интелектуалну својину уручена је златна плакета за допринос проналазаштву у Србији.

Током првог дана изложбе одабраним колективима и појединцима који су пружали подршку проналазачима у претходних тридесет година уручене су златне плакете и медаље са ликом Николе Тесле. Осим Завода, златне плакете су добили и Привредна комора Београда, Војска Србије, Управа за стратегијско планирање Министарства одбране, новинар Студија Б, г-дин Слободан Јовановић, бивши директор Галенике, г-дин Петар Белић и други. У име града Београда признање је примила г-ђа Нада Думић, члан Градског већа.

Посетиоци изложбе ће у току петодневног трајања изложбе моћи да виде 128 експоната од 179 аутора из земље и иностранства. У току проетклих тридесет година на изложби је било представљено више од 3.500 експоната које је израдило око 3.800 аутора, а забележена је посета од стране 200.000 грађана.