Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА НА ГАСТРО ФОРУМУ У ЛЕСКОВЦУ

О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА НА ГАСТРО ФОРУМУ У ЛЕСКОВЦУ

8. октобар 2018.

У уторак и среду, 2. и 3. октобра 2018. на „Другом гастро форуму“ одржаном у просторијама Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа у Лесковцу, одржана су два предавања „Ознаке географског порекла са подручја Јабланичког и Пчињског управног округа“.

Током предавања и дискусије фокус је дат на поступак добијања статуса овлашћених корисника за већ регистроване производе, контролу квалитета и сертификацију заштићених производа. Предавању је првог дана присуствовало преко педесет учесника из туристичких организација Града Врања, општине Власотинце, општине Лебане, Града Лесковца, представници Привредне коморе Вратса из Бугарске, Регионалне привредне коморе из Лесковца, Високе пословне школе струковних студија из Лесковца и других. Том приликом, поред ознака географског порекла дате су информације и о могућностима заштите другим правима интелектуалне својине различитих произвоида туристичке понуде.

Другог дана је пред ужим кругом произвођача производа са ознаком географског порекла, представницима туристичких организација, педставницима привредних комора из Вратса и Лесковца и представницима туристичких организацијама представљени представљен сам ток заштите ознака географског порекла, изради елабората, контроли квалитета, поступку међународне заштите и значају заштите уопште, као и заштити занатских производа и производа домаће радиности и услуга.