Права интелектуалне својине

Вести

О нама

Информатор о раду

Прописи и документи

Повреда права интелектуалне својине

Листа заступника

Приступ информацијама од јавног значаја Заштита података о личности

Судска пракса

Медијација

Напомена

Претраживање патената

Претраживање жигова

Претраживање индустријских дизајна

Претраживање ознака географског порекла

Претраживање регистара ауторског и сродних права

Гласник интелектуалне својине

Електронска издања

Услуге информисања и едукације

Линкови

У ЛЕСКОВЦУ И КОВИНУ ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА

У ЛЕСКОВЦУ И КОВИНУ ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА О ОЗНАКАМА ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА

24. септембар 2018.

Од 19. до 21. септембра 2018. године у просторијама Високе послове школе струковних студија у Лесковцу одржан је Тренинг за професионалне куваре у оквиру пројекта БУГАРСКО СРПСКИ ГУРМАНСКИ ВОЗ.

На тренингу је учествовало по десет кувара и шефова кухиња из обе земље са по три професора са сваке стране. Поред обраде теоријских питања, полазници тренинга имали су и практичну наставу у којој су и сами учествовали. У четвртак 20. септембра одржано је предавање на тему „Поступак заштите производа ознакама географског порекла“ а у петак 21. септембра „Значај заштите производа ознакама географског порекла“ и „Разлика између ознаке географског порекла и жига“ од стране стручњака Завода за интелектуалну својину. Последњег дана, директор Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског упраног округа поделио је полазницима тренинга сертификате.

Дан касније, у Ковину је 22. септембра 2018. године у просторијама општине Ковин одржано предавање „Поступак заштите производа ознакама географског порекла“ са освртом на заштиту меда у Републици Србији. Одзив пчелара је био велики а предавању су присуствовало пчелари из 5 удружења: Панчева, Ковина, Беле Цркве, Алибунар и Банатског Карловца.